30 mei 2018

Mijn focus is scherper

Als ik snel ben kan ik nog precies een bericht schrijven voor de maand mei. Het verbaast me dat ik zo lang niet geschreven heb op mijn blog.

RIJPEN

Puberpaniek hapert ook een beetje. Ik ben vlak voor de beschrijving van een paniekaanval blijven steken. Wel zielig voor mijn hoofdpersoon. Terwijl hier thuis de leuke - en minder leuke dingen elkaar afwisselen, rijpt het bewuste hoofdstuk verder. Ik denk er geregeld aan. Het hele verhaal is eigenlijk aan het rijpen. Ik hoef het straks alleen nog maar te schrijven


ZO GEK NOG NIET

Ik zal op Frozen Moments wat foto's plaatsen waar ik zoal mee bezig was, de laatste week. Verjaardagen, examentijd, weinig privacy om lekker te schrijven, fysiotherapie schouder. Dingen die een rol spelen bij de langzame groei van Puberpaniek. Maar je verhaal even laten liggen is echt zo gek nog niet.

 • Het heeft me leuke, nieuwe ideeën opgeleverd. 
 • Mijn focus is scherper nu.

Ik las pas ergens deze quote: een goed verhaal heeft geduld nodig om te rijpen. 

Soms gaat het schrijfproces heel hard. Dan is het overweldigend. Soms niet. En dat is ook prima. Er zijn zoveel andere dingen die aandacht nodig hebben. 😅

💬 ... hoe gaat het met jou?

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel lekker nuchter zoals je beschrijft hoe het er soms gewoon even niet zo van komt. Bij mij schiet het al tijden niet zo op, maar gelukkig gebeurt er achter de schermen toch nog wel eens wat. We houden de moed erin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marianne, leuk... een reactie van jou. Ja, ik heb een beetje geleerd om er nuchter mee om te gaan. Stapje voor stapje denken helpt me daarbij.

   Verwijderen
 2. Zo is dat. Een beetje afstand kan soms wonderen doen, dus het geeft ook niet. Wel leuk weer even van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lilian en ik vind het iedere keer leuk om jouw reactie te lezen. Dank je wel weer.

   Verwijderen
 3. Haha, ik laat soms dingen jaren liggen, begin zelfs aan een ander boek als ik daar wel inspiratie voor heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, waarom ook niet! Het resultaat mag er zijn bij jou.

   Verwijderen
 4. Soms is een beetje afstand zo gek nog niet, maar ik ben wel benieuwd naar het verhaal! Ik ben druk bezig met het herschrijven van 'Vrije val', al heb ik daar ook even pauze van gehad.
  Veel succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou je wat hoofdstukken toe kunnen sturen, Mirjam. Misschien heb jij leuke invallen en ideetjes voor mijn verhaal. Herschrijven? Hoe gaat het?

   Verwijderen
 5. Mooi dat je het zo kan laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het aankomen hier op mijn blog. Nu lukt het wel dat laten gaan. Vijf jaar geleden was dat anders. Het is een proces en ook wel dat het anders is geworden na het overlijden van mijn moeder en andere dingen in het gezin. De seizoenen van het leven...

   Verwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.