4 jun. 2014

Noa of mooie May?

Als ik het even niet zie zitten met Noa, de hoofpersoon uit Kijk niet naar de rommel, vertrek ik gewoon naar de vroege middeleeuwen. Ik heb het daar goed naar mijn zin. Mijn hoofdpersoon gaat met mij op de loop en ontwikkelt haar eigen karakter. Mooie May, het dienstmeisje van Cunera.

Eiland
Ik fantaseer over het eiland waar ze vandaag komt. Wat zou ik Orkney (Schotland) graag eens met mijn eigen ogen zien! Ik lees over de flora en fauna. Ik verzamel informatie in het Engels en in het Nederlands. Inmiddels heb ik zoveel informatie dat ik het moeilijk vind om keuzes te maken. Ik doe een schrijfpoging, gewoon voor de lol. Ik schrap. Ik schrijf opnieuw.

Bron

Noa of mooie May
In mijn hoofd is dit verhaal, over mooie May, al af. Ik weet de verhaallijn. May's geheim, haar worsteling, de plotpoints. Misschien zit er ook een ontmoeting met Senta in!  Het voelt als een spagaat soms: Noa of mooi May. Wie is sterker? Wat trekt meer?

Steeds keer ik weer terug naar Noa. Omdat ik daar een tijd voor heb staan. Omdat het boek volgend jaar uit kan komen, als ik doorzet. Omdat mijn dochter het leuk vindt. Omdat ...

Maar mooie May dan?

5 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende foto is dat.
  Ik begrijp dat je in je hoofd van wat je boeken betreft,in twee werelden zit en dat je meer naar de middeleeuwen trekt dan naar het nu.
  Maar ik geloof,dat het allebei hele mooie verhalen zullen zijn.
  Succes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat ik reuze benieuwd ben natuurlijk en bijna niet kan wachten ;) maar hij de spanning er nog maar even in want ik weet ook dat het met één zucht uitgelezen gaat worden en dan is dat hele mooie alweer voorbij. Voorpret is altijd fijner zeggen ze hier... Sukses met schrijven en denken...zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie May moet kennelijk naar buiten komen, ze vecht zich tevoorschijn tussen jouw planning door. Dat moet haast wel een teken zijn zijn, hè? Ik moet zeggen dat wat je over haar schrijft ook mijn verbeelding prikkelt, dus ik zou zeggen: schrijven, dat verhaal! ;-)
  Succes Aritha, het wordt vast prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blíjf het bijzonder vinden om eens in de zoveel tijd een glimpse te krijgen over je schrijfproces.

  Deze zin spreekt mij aan:
  Mijn hoofdpersoon gaat met mij op de loop en ontwikkelt haar eigen karakter.

  Ik kan me dit totaal niet voorstellen. Hoezo gaat een hoofdpersoon met dé schrijver op de loop? En hoe kan deze een eigen karakter ontwikkelen? Ik vind het maar bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.