19 feb. 2013

Schrijversdip: geen middeleeuwse verhalen meer?

De reden dat ik hier niet zo veel schrijf, is dat ik aan een lichte mate van schrijversdip lijd. Ik hoorde niets van mijn boek en er moest nog zoveel gebeuren. Anderen hadden hun proefdruk al maar ik kreeg tenslotte een mailtje dat mijn boek misschien zou doorgeschoven naar het najaar omdat het zo druk was. Ze was er nog niet aan toekwamen ...


Snel aan de slag
Ik mailde mijn redacteur dat ik het jammer vond. Toen kwam er toch opeens weer beweging in de zaak. Na een paar keer heen en weer mailen ( schrappen, herschrijven ) ligt het bestand eindelijk bij een corrector. In de laatste week van februari wordt het opgemaakt. Dat betekent dat mijn boek misschien toch in maart verschijnt.

Niet meer zo'n middeleeuws verhaal
Mijn kinderen ( 8 en 12 ) smeken nu of ik een ander boek wil schrijven. Niet meer zo'n middeleeuws geval. Dochter stelde voor om iets te schrijven over twee meiden en een weddenschap ( twee weken zonder gebruik van mobiel e.d. )  Zoon wil het liefst een oorlogsboek.

Leuk onderwerp
voor een jeugdboek anno 2013?
 

17 opmerkingen:

 1. Fijn dat je boek waarschijnlijk toch snel uitkomt! Mijn dochters hebben net je boek 'De dikke meidenclub' gelezen. De jongste vond 'm het mooist maar dat is nou net verschil in interesse, zij houdt echt van 'meidenboeken'. Is je boek over de Middeleeuwen dat binnenkort uitkomt een jeugdboek? Dan heb je aan mijn oudere dochter (12) een dankbaar leespubliek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zeggen voor meisjes boven ... Ik denk dat het idd voor oudere meiden is.

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Fijn dat je boek snel uitkomt. Een nieuw onderwerp, werkeloosheid van een vader in een gezin. Het komt in zoveel gezinnen dichtbij en wordt werkelijkheid. En echt, dat zit er verdriet achter die voordeuren en iedere keer weer teleurstelling. Er zijn weinig kinderboeken geschreven daarover heb ik de afgelopen tijd gemerkt. Het was tenslotte ook nooit nodig, we hadden het zo goed. Mijn man is ook werkeloos, maar we hebben het nog goed, hoor! En wat is geloof dan een enorme houvast! Als je dat niet heb, wat hou je dan nog over.........
  Groetjes, Elsa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een heel goed idee. Dank je wel Elsa, en ook dat je zegt dat geloof een enorme houvast voor jullie is. Sterkte!!!

   Verwijderen
 3. Ik moet es gauw een boek van je lezen Aritha! Ja, moeilijke dingen op een goede manier in een kinderboek verwerken, dat is een klus lijkt me. Ook kinderen kunnen moeilijke dingen meemaken in hun eigen veilige gezin. Ook als het een gelovig gezin is... Sinds ik wat dat betreft wel wat achter de kiezen heb, miste ik wel eens boeken waar dat ook ter sprake kwam...
  Het boek zonder in onze ogen een happy end... want dat was het moeilijkste uit te leggen aan jongere kinderen dat sommige zaken niet zomaar door de Here Jezus 'morgen' weer goed worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je boek binnenkort uitkomt! Ik ben ook wel benieuwd naar een oorlogsboek van jouw hand!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat is best moeilijk, maar een boek dat gelezen wordt door jongens en door meisjes. Een beetje een stoer boek. Misschien dat er ook een dier in kan voorkomen. Dat doet het ook altijd wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat je boek toch uitkomt in maart misschien.oh leuk om over na te denken wat voor een kinderboek leuk zou zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem2/20/2013

  van mij mag je juist dit wel vasthouden zo.
  was juist erg benieuwd naar je nieuwe boek en Senta vond ik heel goed.
  Hoop dat je er toch nog meer schrijft.

  Als je een ander onderwerp zoekt er liggen er nog genoeg in het midden oosten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Aritha,en jij maar wachten... maar er zit weer beweging in.
  Leuk dat jou zoon en dochter aan komen dragen met het idee van twee boeken het kan ook niet anders een jongens en een meisjes boek daar mee komt het plezier misschien terug met het schrijven van deze boeken.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat er nu toch schot in de zaak zit! Het kan zo demotiveren he, als het allemaal niet opschiet. Heb je er zo je best voor gedaan.... Ik ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Aritha,
  ik ben benieuwd op uw boek. Ik wens u veel geluk dat de uitgave zo werkt als je het wil ...

  Groeten uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem2/22/2013

  Oei, een schrijversdipje..
  Hopelijk washet slechts van korte duur en wordt de pen vlug opnieuw ter hand genomen om leuke verhalen te schrijven. Alvast veel inspiratie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begrijp je dipje wel, als ze het steeds maar voor zich uitschuiven... Fijn dat er nu toch vaart achter lijkt te zitten! Helaas, ik heb geen ideeen voor een boek. Mar één met de Goede Boodschap zou gaaf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n oorlogsboek zou Zoonlief hier ook wel zien zitten, maar uiteindelijk kan je alleen schrijven wat jezelf nauw aan het hart ligt, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien een spannend boek over jongelui die vervolgd worden om hun geloof? Er zijn genoeg getuigenissen te vinden op Youtube en bij de 700club bijvoorbeeld.
  Een dip is een aanloopje voor de berg!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.