14 sep. 2012

Dingen schrappen, opzetje en niet afwijken van karakter.

Aanscherpen
Nadat ik het boek Storytelling in 12 stappen van Mieke Bouma opnieuw goed doorlas, ben ik andere ideeën gekomen wat betreft mijn jeugdroman  Flore. Ik heb vorige week een nieuwe schets gemaakt en de lijnen flink wat aangescherpt. Zo bepaal ik wat de hoofdscrisis moest worden in mijn verhaal. Dat betekent dat ik wat dingen schrap. Ook heb ik nagedacht of Flore vuile handen moet maken, nu ze bij de struikrover terechtgekomen is of juist niet. Dit boek  Storytelling in 12 stappen heeft me opnieuw in de goede richting geduwd en ik heb nu een opzetje voor drie hiernavolgende hoofdstukken. Gaaf!
 
 
Vanmorgen
Vanmorgen werkte ik daar één van uit en ik heb er echt plezier in. Om bepaalde lijnen bij elkaar te reiken en een fundament te leggen voor het handelen van Flore, een paar hoofdstukken verder. Schrijven lijkt een beetje op schaken. Ik moet erop letten dat ik heel dicht bij Flore blijf. Dat ik niet afwijk van haar karakter en haar tijd geef om te rouwen, om keuzes te maken.Als ik zo enthousiast aan het schrijven ben, zou ik bijna vergeten dat bepaalde reacties echt niet bij haar passen omdat ze een beetje naar de angstkant neigt. Toch zal er een moment komen dat ze zichzelf zal overtreffen. Alleen ... dat is nu nog  niet. Misschien volgende week, als ik eraan toekom om te schrijven.

( plaatje van pinterest)

8 opmerkingen:

 1. Anoniem9/14/2012

  wow mrs aritha dat u dit allemaal kan wat een talent..ik zou niet eens met aanwijzingen zoiets in mekaar kunnnen doen...ik verheug me naar hoe het verhaal afloopt...fijne weekend soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem9/14/2012

  Hallo,
  Leuk als je jezelf kan inleven in het verhaal. Boeiend om het verhaal in gedachten vorm te geven en nadien de pen haar werk te laten doen. Schrijven is leuk en dat moet het ook blijven. Veel succes met het verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Krijg nu al zin in je verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, Aritha, wat knap dat je er zo induikt er er zoveel werk van maakt. Ik ben benieuwd naar je boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge, wat zo'n boek al kan doen, dat helpt en inspireert dus echt.
  In de USA heb ik geleerd dat je als schrijver eigenlijk minimaal 1x per jaar naar een schrijvers cursus of conferentie moet om inspiratie op te doen en scherp te blijven... bestaat zoiets eigenlijk wel in NL?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zo als je schrijft Aritha hoe je schrijfwerk op gang komt.
  Maar het zal zijn tijd nog nodig hebben.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend, hoe zal het gaan? Veel succes met schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk!!! Nou hou ik wel van schaken, maar een goed boek schrijven is niet aan mij besteed. Daar heb ik helemaal geen geduld voor hoor. Schrappen is ook iets dat je echt moet kunnen. Mooi om te zien hoe het boek je weer een boost heeft gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.