18 jun. 2011

Flaptekst Senta's bruidsvlucht

Deze week kreeg ik de flaptekst binnen Ik ben nieuwsgierig wat jullie van deze tekst vinden. Op dit moment kan ik er nog  van alles aan veranderen. Tips welkom!


Senta’s bruidsvlucht


Historische jeugdroman

Senta, een Saksisch meisje van 14 jaarwendes oud, droomt ervan te trouwen met Bernlef. Haar droom verandert in een afschuwelijke nachtmerrie als haar geliefde wordt gedood door een Frankische krijger en zij  uitgehuwelijkt wordt aan een wrede, oude man.
Senta wordt niet alleen gekweld door verdriet, maar ook door angst. Wat heeft de droom van haar oma te betekenen? Zal zij de eeuwenoude gebruiken in haar stam omver gooien door te buigen voor een kruis? De eigenwijze Senta besluit haar lot te ontvluchten. Ze verlaat het Saksische dorpje en gaat een onbekende toekomst tegemoet.
Senta´s tocht lijkt gedoemd te mislukken, want het gevaar loert overal. Niet alleen de mannen uit haar dorp zitten achter haar aan; er is ook nog een Frankische krijger, die met zijn gevolg de moord op een missionaris wil wreken. Hij is degene, die uit zelfverdediging haar toekomstige echtgenoot vermoordde. Kan Senta hem ontlopen?

Beschermt de rode zwaardkraal in de vogelspeld haar afdoende of zal ze toch haar knieƫn moeten buigen voor de onbekende God van de Franken?

7 opmerkingen:

 1. ja ik vind deze flaptekst heel goed en hij daagt uit om t boek te gaan lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima hoor, genoeg om de lezers nieuwsgierig te maken lijkt me!
  Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een boek naar mijn hart! Ben gelijk nieuwsgierig naar de rest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend! Jaarwendes? Dat klinkt ouderwets ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Wil, dat is de bedoeling ja. Bepaalde ouderwetse woorden heb ik overgenomen. Vooral omdat ik vanuit Senta schrijf/schreef. Echt interessant. Heb ik van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Janneke4/10/2012

  Wat een mooi boek! Je komt echt terecht bij de Germanen en maakt Senta's strijd mee. Ik ga het boek binnenkort aanraden op de website www.lezenvoorjeleven.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, leuk Janneke! Ik hoop het te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.