25 jan. 2011

Doorspitten van hoofdstukken en hazelnoottwijgjes.


Vandaag opnieuw hoofdstuk 1-5 doorgespit van Senta's Bruidsvlucht. Hele klus. Vooral omdat je eigenlijk iemand anders ogen moet lenen om kritisch naar je eigen tekst te kijken. Kan ik iemands ogen lenen? Al doende leert men. Dankzij de aantekeningen van mijn redacteur, kom ik een heel eind en verbeter ik mezelf. Maar saai vind ik het wel.

Vandaag plukte Senta twijgjes van een boom, die aan Donar gewijd is.  De twijgjes heeft ze nodig om te 'verweven' in de haarvlecht, die ze meegeeft als grafgift.

De hazelaar komt nog een paar keer in mijn nieuwe boek voor.
Ik ben zelf niet zo weg ben van de hazelaar - ik krijg er in januari/februari  zelfs een allergische reactie van. Wil je echter meer lezen over deze struik of boom; over hoe de Gemanen & Anderen erover dachten en soms nog denken dan zou je eens op deze site moeten kijken.  http://www.denachtuil.eu/kruiden-hazelaar.htm

6 opmerkingen:

 1. Ik had laatst een heel bijzondere (voor mij dan) ervaring met een hazelaar. Ik liep in mijn eentje in een onbekende stad de weg te zoeken. Uitgeprint kaartje in mijn hand, je kent het wel. Opeens deed een geur in mijn neus mij stilstaan. Ik snoof nog eens en nog eens en toen zag ik ineens mezelf terug als klein meisje, samen met een vriendinnetje spelend in het struikgewas. Ik keek eens goed naast me en toen zag ik dat ik juist een hazelaar passeerde. Ik vond het zo bijzonder hoe die geur me ineens terugbracht naar jeugdherinneringen waar ik al in geen jaren meer aan gedacht had!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow ik ben nu heel benieuwd naar je boek. normaal sta je niet eens stil bij die details als je een boek leest.. maar je hebt al heel wat onderzoek gepleegd alleen al voor dit detail in je boek..logisch dAt er een tijd overheen gaat voor je een boek af hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zul jij trots zijn als straks je boek in de boekhandel ligt. En geloof me, ik ga hem kopen! Ik zie er echt naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja,saai werkje is dat corrigeren, en meestal heb je dan je manuscript al zoveel keer gelezen dat je niet meer kritisch kunt kijken, ik leen altijd de ogen van mijn man hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1/30/2011

  Als straks iedereen vol lof over je boek is, ben je dit saaie werkje vast wel weer vergeten ;)
  Ik kijk uit naar je boek! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je tip. Dat is helemaal waar!!! Ik ga gauw m'n stukken afmaken!

  Het is dus de kunst, ook met het schrijven van een boek zo actueel mogelijk te schrijven? Of gaat dat niet helemaal op?

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.