7 sep. 2010

Sneeuwwafels en gemeen spel.

Ik ben denk ik zelf heel nieuwsgierig en ongeduldig naar de loop van mijn verhaal. Daarom voegde ik vandaag de stof  van twee hoofdstukken inéén. Ik wilde Genoveva laten borduren. Nou dat is niet gelukt. Mijn adelijke dame wilde op deze koude winterdag persé op pad met haar paard Darius, om thuiszittende armen te bezoeken. Ik beschrijf het bakken van sneeuw-wavels' ( misschien moet ik het recept toevoegen aan mijn boek)

Siegfried is inmiddels al twee maanden weg en Genoveva heeft nog steeds niets van hem gehoord. Is het waar wat Golo, de burgvoogd haar voorschotelde? Heeft haar gemaal werkelijk de dood gevonden op het slagveld?

Ik vond het echt leuk om de poortwachter te beschrijven: zijn karakter, zijn spraak, zijn bewegingen. Later zal hij een rol spelen bij de terechtselling van Genoveva.
Ik maak me zorgen om Golo, de burgvoogd. Ik pieker me suf of ik hem scherp genoeg neerzet. Kan een verliefde man echt zo ver gaan dat hij met list en bedrog de 'geliefde gemalin' van zijn beste vriend af probeert te troggelen tijdens diens afwezigheid? Ik vind hem eigenlijk sympathiek, deze Golo. Hij is geen echte slechterik en zijn positieve kant wil ik dan ook naar voren halen. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Heeft iemand een tip?

3 opmerkingen:

 1. Misschien kan je eens aan David denken, dat was ook geen slecht mens, maar lust leidde hem tot zonde. Hij nam beslissingen geleid door zijn gevoelens... en die kunnen bij verliefdheid nog al eens ver van wijsheid zijn verwijderd :) Toch heeft n iemand een hjekel aan David als je zijn verhaal leest, hij is emotioneel en gevoelig, bijzondere eigenschappen voor een man!
  Oke, zomaar wat gedachten van mijn kant...

  Succes weer Aritha met de schrijverij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de reden waarom je haar Genoveva noemt? Is het vanwege de betekenis van haar naam of de afkomst van haar naam?

  En nee mijn zoon hoefde gelukkig geen tweede kuur! Hij knapte snel op! Bedankt voor je meeleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik noem haar Genoveva omdat ik haar naam letterlijke overneem uit de legende/sage/volksverhaal. Ik wil het grondpatroon niet te ver loslaten.

  En ja, Marja...David is eigenlijk best een goed voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.