2 jun. 2010

Zoete inval - lekker lezen.

Nou heb ik toch een mooi boek gelezen! Ik hou helemaal niet van ik boeken maar 'De zoete inval ' van Alice J. Wisler heeft me betoverd. Wat een prachtig boek.

Ik schrijf er nog een recensie over maar dit is even het boek in het kort:
Na het verbreken van haar relatie geeft een jonge vrouw haar baan als chef-kok op en reist naar de blokhut die ze van haar grootvader erfde onder voorwaarde dat ze naschoolse kooklessen gaat geven aan middelbare scholieren.

 *Wat maakt voor jullie een boek mooi?
* Wat moet er in zitten en wat vooral niet?

7 opmerkingen:

 1. Anoniem6/09/2010

  Is het een christelijk boek en zo niet, staan er niet veel vloeken in? Want dan leg ik een boek altijd weg, kan gewoon niet meer verderlezen.....En dat andere boek, Avondtij, is dat ook een christelijk boek, uit jouw beschrijving dacht ik van wel.
  Zelf lees ik graag christelijke romans die niet al teveel voorspelbaar zijn, bijv. de boeken van Lynn Austin of Kristen Heitzman; maar ook lees ik graag jeugdromans, ik doe dit ook voor mijn kinderen omdat ik die boeken, als ik ze uitheb en mooi vond, kan aanbevelen aan mijn kinderen (ik heb 4 pubers die graag lezen). Groetjes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Roos. Het is zeker een christeijke roman. Eén van de dingen die er in voorkomen is de verwerking van verdriet. Er komt ook een heel boeiend personage in voor. ( een verstandelijke gehandicapte man).
  Ik zal gauw iets over het boek hier zetten.
  Avondtij is ook christelijk ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6/10/2010

  Ik lees het liefst waargebeurde verhalen.
  Ben nu bezig met "Dorsvloer vol confetti".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anoniem! Ik hou helemaal niet van waargebeurde verhalen! Behalve dan die ene die ik pas gelezen heb: Het lied van de nachtegaal. Heel erg indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hhmmm, wat moet er perse inzitten? Ik lees eigenlijk zelden romans, hou erg veel van waar gebeurde verhalen en getuigenissen; hoe God mensenlevens verandert, daar krijg ik niet gauw genoeg van. Dat inspireert mij enorm om anders naar de mensen om me heen te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een interessante blog. Je schrijft dat Opa vermist je eerste boek is, maar je hebt toch ook 'Tanja wil het anders' geschreven?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja hoor Linda. 20 jaar geleden heb ik nog 5 andere boeken geschreven. Heel anders dan de boeken die nu op de markt gekomen zijn.

  De eerste zijn zonder studie geschreven.
  De andere met.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.