10 mrt. 2010

Synopsis Senta's bruidsvlucht.

Het zit de trotse Senta, die veertien jaarwendes oud is, absoluut niet mee. Nadat de Frankische krijger haar toekomstige echtgenoot uit zelfverdediging vermoordde, huwelijkt haar vader haar onverwachts uit aan een wrede, wat oudere man. Senta weet hoe belangrijk het is om zich aan de regels en gebruiken van haar nederzetting te houden. Ze zou het ook echt niet in haar hoofd gehaald hebben om het lot te ontvluchten, als haar moei ( tante) gezwegen had over een duister familiegeheim.
Senta’s besluit staat vast. Ze verlaat haar armoedige, Saksische dorpje en trekt een onbekende toekomst tegemoet. De mantelspeld met het rode glasoog speelt hierbij een grote rol.

Vanaf het begin lijkt deze tocht echter gedoemd tot mislukken, ook al ontmoet ze de vriendelijke Manfred en krijgt ze gezelschap van Hond. Dromen en bijgeloof spelen een grote rol. Ze passeert enkele dorpen en leert daar verschillende mensen en andere gebruiken kennen. Maar het gevaar loert overal. Niet alleen de mannen uit haar dorp zitten achter aan; er is ook nog een Frankische krijger, die met zijn mannen de rituele moord op een missionaris wil wreken. Deze man is dezelfde krijger als die uit zelfverdediging haar toekomstige echtgenoot vermoordde.
Kan Senta hem ontlopen?
Beschermt de rode zwaardkraal in de vogelspeld haar afdoende of zal ze haar knie moeten buigen voor de onbekende god van de wrede Franken?

Met dit verhaal neem ik, welke lezer dan ook, mee de wereld van de vroege middeleeuwen in. De Franken, onder leiding van Karel de Grote, wilden de heidense Saksen kerstenen. Niet goedschiks? Dan maar met het zwaard.
Er zijn weinig boeken geschreven over deze periode vanuit het perspectief van een jong, Saksisch meisje. Daarom koos ik voor Senta.

( Deze synopsis stuur ik later met het manuscript mee)

5 opmerkingen:

 1. het klinkt heel erg leuk.
  Wel als het soort boeken dat ik graag las vroeger (en stiekem nu nog altijd)

  een keertje niet zo'n bedacht populair boek, over alle onderwerpen die tegenwoordig maar actueel MOETEN zijn.
  Gewoon weer eens een mooi boek om in de verdwalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf joh, dat het af is; wat zal dat een lekker gevoel geven! (Ik ben eigenlijk wel benieuwd; kun je inschatten hoeveel uren erin zijn gaan zitten?) Het verhaal klinkt goed! Als het uit is, zullen we het gaan lezen. Mijn oudste dochter zal het vast ook mooi vinden.

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend hoor. Stuur je het naar je 'eigen' uitgever of ook naar andere? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem3/15/2010

  Ik ben heel benieuwd! Volg je al een tijdje,zo leuk!
  Hoe ben je op zo`n heel ander onderwerp gekomen? Wij hier vinden je andere boeken super en wachten vol ongeduld tot je nieuwe boek in de winkel ligt.
  Groetjes,Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Karien: Het Davidsfond wil mijn manuscript nu lezen. Dat is een Vlaamse uitgever.
  @Dineke: Ik hoop dat-ie een keertje uitkomt maar het is wel een ander boek dan de andere twee.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.