18 feb. 2010

Best jammer.

Een schrijver besteedt het merendeel van zijn tijd aan lezen om te kunnen schrijven; hij bladert gerust een halve bibliotheek door om één boek te produceren - Samuel Johnson.

En dat is zo. Soms ben ik meer bezig met lezen en/of onderzoeken dan met het schrijven zelf. Eigenlijk best jammer.


2 opmerkingen:

  1. Ik heb de neiging om pas iets te durven schrijven, nadat ik alles over het onderwerp gelezen heb dat ik maar vinden kon. En lezen is heerlijk, maar dat pakt niet altijd goed uit in mijn geval. Want het zorgt er soms voor dat ik echt nooit begin met schrijven, of dat ik halverwege 'verdrink' in alles waar ik mijn hoofd mee volgepropt heb. Er zijn bij mij al best wat projectjes gestrand op deze manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja lastig is dat. Zelf ben ik geen schrijver in de zin dat ik boeken of uitgebreidde artikelen schrijf. Maar als ik al eens een informatief stukje schrijf vind ik wel dat alles moet kloppen. Ik vind het dan ook behoorlijk frustrerend, dat er zoveel tegenstrijdige informatie wordt gegeven. Voor mezelf weet ik wel hoe ik over veel dingen denk en wat ik wel of niet geloof, maar hoe waar is dat eigenlijk? Waar genoeg om op te schrijven?

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.