11 sep. 2018

Tienerpersonage: best moeilijk!

Vandaag heb ik mijn schrijfspullen (veel papieren) geordend en ben ik begonnen aan hoofdstuk 7. Nadat ik me ingelezen had natuurlijk. Het ging lekker. Ik weet weer mijn personages eruit zien en waar ik naar toe werk.

Yuna wil per se ergens niet aan denken. En juist waar ze niet aan denken wil... komt in alle soorten en vormen op haar af.

Via appjes
Via ouders
Via...


TIPS5 tips om realistische tienerpersonages te ontwikkelen

Ik stopte met schrijven op het moment dat haar vriendin komt. Yuna heeft daar helemaal geen zin in. Vriendin denkt alleen aan haar eigen probleem. Ze heeft geen oog voor Yuna. En Yuna? Zij wil eigenlijk ook niet dat iemand weet waar ze zelf mee worstelt. Of toch wel? Dat gedrag ga ik uitvergroten de volgende keer!

Voordat ik het verhaal afsloot heb ik nog even het vervolg van het hoofdstuk kort samengevat in mijn GREAT IDEAS boekje. Ik zou het  anders zomaar vergeten.

👉 Hoe ga of ging  jij om met vrienden die jou niet zien (zagen) staan? Heb je tips voor Yuna?
👉 Hoe was jouw start na de vakantie?

3 opmerkingen:

 1. Vind het heel knap wat je doet Aritha. Wens je veel succes. Mijn tip voor Yuna is om niet met haar geheim te blijven rondlopen maar goed te kijken met wie ze dit deelt. Misschien is de mentor van de klas beter dan een vriendin die alleen aan zichzelf denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog dank je wel voor de tip! Ik heb er nog wat mee gedaan ook :-)

   Verwijderen
 2. Aritha it is so good that you can be so disciplined to write a book!! I so want to also but my thoughts get too jumbled, and then my husband wanted to give me ideas and it really got my thoughts mixed up and tied up in a knot!!! You are amazing!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.