12 apr. 2018

AANDIKKEN MAG

Ik heb deze week (maar) één hoofdstuk geschreven. Het ging best goed en ik had zin om door te schrijven. Maar die vrijheid heb ik niet... want er staan ook nog andere dingen op het programma. Daarnaast heeft "kanker" opnieuw zijn intrede gedaan in onze familiekring. Daar heb je ook zo je gedachten over. Dan staat je hoofd niet zo naar "stomme fantasieverhalen".

HOOFDSTUK AFGEROND

Maar hoofdstuk 5  is nu afgerond. Mijn hoofdstukken hebben een redelijke lengte. Deze is wat langer dan de voorgaande. Ik denk niet dat het ene probleem is. Misschien dat ik later nog een beetje schuiven ga. Dat het laatste stukje van 5 naar hoofdstuk 6 gaat. Dat weet ik nu nog niet.


KARAKTERSCHETS

Ik heb nu echt wat aan karakterschets van vriendinnen. Zonder dat... zou ik de draad kwijtraken! Het zijn leuke meiden. Totaal verschillend. En ze gaan dus ook heel verschillend reageren als het met mijn hoofdpersoon niet zo lekker loopt in de volgende hoofdstukken. 

BEPAALDE SPANNING

Wat wel belangrijk is met hoofdstukken,  is dat het einde van het hoofdstuk een bepaalde spanning oproept. Of de vraag hoe het verder gaat. Nu ik dit zo schrijf, denk ik dat ik de spanning nog een beetje sterker ga maken. Beetje overdrijven. Aandikken mag... en soms kan dat al met één zin. Ongelofelijk wat je met woorden doen kunt bewerkstelligen.

Ik heb nu al zin om dat uit te werken!

6 opmerkingen:

 1. Heel begrijpelijk als er ziekte in de familie is,dat je hoofd
  dan niet naar schrijven staat.Maar wel knap,dat je nu weer een hoofdstuk af hebt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cancer is so cruel, our dearest friend has just undergone radiation for 3 places! I hope all goes well for your family. Diane

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How awful. How's now with your dearest friend?

   Verwijderen
 3. Fijn dat het schrijven wel lukt, misschien ook een mooie uitlaatklep in een periode waarin je door verdrietige en pittige zaken in beslag wordt genomen; sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het schrijven zo goed lukt. Sterkte verder!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.