13 jun. 2014

Verrast door een boek en Cuneradag in Rhenen

Zoals jullie weten ben ik aan het schrijven over mooie May, het dienstmeisje van Cunera van Rhenen. Groot was mijn verbazing toen ik opeens in de krant las dat er een roman is uitgekomen over deze legende. Over Cunera zelf.  Ik las de naam van de auteur en ging op zoek. Zo vond ik haar site.


Geloof in jezelf
Via facebook bestelde ik bij haar het boek. Gerti de Koeijer schrijft gedetailleerd over het leven van Cunera van Rhenen en kiest hierbij haar eigen invalshoek. Het boek telt ruim 300 pagina's en het thema geloof in jezelf loopt als een gouden draad door het hele verhaal heen. Nou, het ging wel kriebelen onder het lezen! Ik kreeg zo'n zin om mijn eigen verhaal af te schrijven. Vanuit  het dienstmeisje van Cunera: mooie May. Dat maakt het verhaal heel anders, denk ik. En ik denk ook dat ik een andere gouden draad door mijn verhaal heen vlecht dan geloof in jezelf. Gerti, complimenten voor je verrassende roman over een moedige vrouw! En wat een prachtige cover!

Cuneradag in Rhenen
Voor mij is het vooral heel verrassend om te contacten met een schrijfster, die belangstelling heeft voor dezelfde onderwerpen en dezelfde vrouwen. Aankomende zaterdag is er in Rhenen Cuneradag. De Cunereakerk is ’s middags ingeruimd voor een serie lezingen over de naamgeefster: Cunera van Rhenen. Kenners van de Cuneralegende en specialisten van de historie van de vroege middeleeuwen schetsen een beeld van Cunera. Om 15.13 vertelt Gerti over haar roman Cunera en de macht van de sleutel. Burgemeester Joost van Oostrum ontvangt dan het eerste exemplaar.

Frankisch grafveld
Ik heb wel zin om morgen naar Rhenen te gaan. Ik zou heel graag naar  archeoloog Bert Huiskes luisteren over het rijke Frankisch grafveld op de Donderberg.

8 opmerkingen:

 1. Oeps wat jammer nou...ik heb morgen wat anders en kan niet..maar anders was ik zeker ook gegaan. Het heeft zeker mijn belangstelling. Laat je horen hoe het was?? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk voor je. Ik wens je een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele leuke dag morgen en ik hoop dat je veel inspiratie opdoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier in Rhenen,Aritha.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent al onderweg naar Rhenen
  ik denk voor jou een bijzondere dag
  is Arita....
  daar horen we zeker nog van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg, ben benieuwd hoe het is/was! Leuk uitje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Seems a good book to read! Good luck with yours!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.