20 jun. 2014

Takje marjolein in je jurk?

Ja, ik ben vorige week zaterdag naar de Cunerakerk geweest. Ik hoorde er allerlei lezingen over Cunera van Rhenen. Erg interessant. Ik heb dingen genoteerd, die ik waardevol vind. Maar ... het was wel een lange, lange zit.  Hieronder een inkijkje in de kerk, tijdens de toespraak van Katrijn Kuypers. Zij is bezig met een nieuw project: een stripboek over Cunera, stadspatrones van Rhenen.Schrijven over tegenpool
Deze week schreef ik een heel hoofdstuk aan Kijk niet naar de rommel. Daar genoot ik echt van. Wat vliegt de tijd als je zo fijn bezig bent. Ik heb de hoofdpersoon echt iets doms laten doen. Iets dat ik me nooit in mijn hoofd zou halen om te doen. Ik weeg altijd dingen af en bekijk ze van alle kanten. Daarna handel ik pas. Best grappig dat ik schrijf over een tegenpool!

Takje marjolein in jurk
Verder tussendoor nog wat onderzoek gedaan naar kruiden op en rond de Grebbeberg. Wat groeit er nu? Wat zou er vroeger gegroeid hebben aan geneeskrachtige kruiden? Ik heb me ook verdiept in sieraden uit de vroege middeleeuwen. De hanger met het bergkristallen bolletje gaat een belangrijke rol spelen in het  verhaal van mooie May. Vandaag schreef ik een kleine passage over het plukken van wilde marjolein. May zal een takje marjolein in de jurk van haar dochtertje Amelgarde naaien om haar te beschermen tegen de invloeden van de duivel, die zo onverwacht tevoorschijn kan komen. Soms in de gedaante van een witte elf. Zijn hoorntjes heeft hij dan verstopt onder een sluier. (verhaal speelt tussen 300-400 na Christus)

Bron


Pubers in huis
Ik had vandaag meer willen schrijven maar mijn dochter was na het derde uur al uit. Ik had niet genoeg concentratie toen zij thuis was. Ander keertje weer verder. Zo gaat dat hè, met pubers in huis.

7 opmerkingen:

 1. Dus je bent niet voor niks geweest.
  En een mooie kerk zo te zien.

  Fijn weekend toegewenst
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kom je deze ietwat vage dame ;) Cunera ook tegen:
  http://www.jhvannieuwamerongen.com/2012/02/rhenen-city.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hans, ik heb je linkje gekoppeld aan het woordje Cunerakerk in de eerste zin met mijn blog. Wat een geweldige foto's. Enne, het is inderdaad een vage dame. Je brengt me op een geweldig idee met die benaming. Super.

   Verwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd hoe je boek over mooie May gaat worden. Heerlijk moet dat zijn om zo de geschiedenis in te duiken.
  Alleen de naam Cunera spreekt al tot de verbeelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, nou ik heb geen pubers in huis... maar bij mij komt er soms ook niets van schrijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  Ik kwam via via je blog tegen, wat leuk!
  Jij hebt wel een heel ander genre om in te schrijven, maar lijkt me wel tof.
  Ik ga me volg(st)er maken en ik kom nog terug :-)

  Groetjes, Jaimie

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Aritha,
  mooie kerktoren (op de verlinking). Ik ben ook vaak geinspireerd door kerken, kruisen, altaaren, heiligen en stadspatronen. Verhaaltjes over heiligen vind ik altijd leuk. Helaas heb ik met de verhaaltjes over mijn fietstochten weinig tijd naar andere blogs te kijken. Voor de recherchen heb ik veel tijd nodig. Beste dank voor de commentaaren op mijn blog. Spierpijn heb ik niet omdat mijn lichaam deze inspanningen gebruikt is. Maar ik heb in de laatste winter deel genomen aan een volksloop over tien kilometer. Loopen ben ik niet meer gewoond. Ik had meerdere dagen harde spierpijn. Eu hoe kijkt uw familie uit naar de vakantie in Kröv ?

  Prettige dag uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.