16 mei 2014

Mijn hoofdpersoon heeft griep

Vanmorgen, onder het sporten, vroeg iemand: Hoe gaat het  eigenlijk met je boek?

Schiet niet op
Ik antwoordde: "Mijn hoofdpersonage ligt met griep op bed en de dag duurt erg lang voor haar. Ik weet niet zo goed hoe ik de dag (en mijn hoofdstuk) vol moet maken. Ze slaapt veel. Ik laat haar af en toe even op de laptop een berichtje lezen. Ik benoem wat ze voelt. Maar erg opschieten wil het niet. Hoofdpersoon wil gauw beter worden. Ze is verliefd en ziet haar schoolvriendje niet. Daar baalt ze van. Ze kan hem niet thuis ontvangen want ze schaamt zich voor de rommel.

Misschien moet ik hem juist laten komen?

Bron

Jouw griepverhaal
Heb jij ooit griep gehad? Wat vond je het ergste, vervelendste? Lig je dan alleen maar op bed? Of ga je toch iets doen? Wat drink je? Eet je dropjes. Soep? Wat zijn jouw griep-herinneringen?

Wie helpt me dit hoofdstuk door?
 
 

11 opmerkingen:

 1. Ik werd altijd lekker verwend door m´n moederl;)
  En moest ook altijd een dag gezond thuis blijven, uitzieken noem je dat!
  Succes met je hoofdstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb weinig griep gehad gedurende mijn leven tot nu toe. Meer flinke verkoudheid. Afgelopen twee jaar wel tot 2x toe. En ja ik lig dan toch ook wel veel op bed om te slapen omdat je zo moe bent. Ik probeer veel te drinken, voor zover de eetlust toelaat wat eten te nuttigen maar wel heel gezond (ook soepjes). En als het lukt wel even beneden zitten want bed wordt je ook zat. Luisteren naar je (mijn) lichaam maar ook proberen weer op te krabbelen en goed uitzieken want anders heb je volgende maand weer wat (bij wijze van). Komt vast helemaal goed met dit hoofdstuk en je boek ;) Good luck !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog,dat ik keelontsteking had ( geen griep dus ) en wat werd ik
  door mijn moeder verwend.
  En ook met griep,veel in bed blijven en uitzieken,want anders komt het geheid weer terug.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat gehang geeft mij altijd weinig voldoening. Dus als ik weer een beetje overeind kan, pak ik mijn laptop en ga opruiming houden. En als ik dat een half uurtje gedaan heb val ik voldaan in slaap en op naar het volgende half uurtje.
  Maar soms gaat er met je half zieke hoofd wat verkeerd en is niet te keren. Duw dat stomme ding onder de bank. mopper de mopper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hhm, ik heb nog nooit griep gehad, dus erg veel goeie tips heb ik niet... misschien kan je ze naar muziek laten luisteren waarin ze iets hoort, of haar laten dromen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Aritha!

  Als ik ziek ben ga ik meestal maar door. Veel thee drinken en het negeren. Paracetamol slikken (soms meer dan de aanbevolen hoeveelheid) en de pijntjes negeren. Ik weet natuurlijk het karakter van je hoofdpersoon niet (heb nog niet verder gelezen). Vroeger lag ik altijd beneden in de woonkamer op de bank, met mijn hoofdkussen en mijn dekbed. Dan hoefde ik maar te kreunen en mama kwam kijken of het wel goed ging. Ik keek dan disneyfilms om me beter te voelen, een beetje kinderlijke romantiek doet wonderen! Dat je hoofdpersonage haar vriendje niet langs wil laten komen vind ik jammer. Ik had het vroeger superlief gevonden als hij plotseling voor de deur stond met een fruitmand en een lief kaartje.

  Groetjes,
  Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Cindy. Een Disneyfilm is een heel goed idee. En vriendje laat ik wel langskomen. Aan de deur dan ( en hij gluurt naar binnen) Hij hangt een tasje aan de deurknop: met een zak drop erin. En een lief kaartje.

   Verwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.