12 okt. 2012

Genoveva en haar witte hert op Pinterest

Schrappen en zo
Het is zo apart om een manuscript te bewerken, dat al een poosje stil ligt. Het is net of het nieuw is, ik zie fouten waar ik overheen gelezen heb. Opnieuw komt Genoveva tot leven. Om sommige zinnen lach ik, omdat ze gaaf zijn. En ik proef opnieuw de sfeer van het moment dat ik het schreef. Alleen de muziek mis ik. De muziek die ik draaide onder het schrijven.

Trouw aan jou
Ik ben nu twee weken bezig met het sleutelen aan mijn nieuwe jeugdroman, die volgend jaar uitkomt. Toen ik een mailtje kreeg van mijn redacteur of ik nu aan de slag wilde gaan met mijn verhaal over Genoveva van Brabant, sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk! Ik heb de tijd gekregen tot begin november om dit manuscript voor door te spitten voordat het klaar wordt gemaakt voor de uitgave. Inmiddels heb ik er een hoofdstuk bijgevoegd. Hoe dit boek gaat heten? Trouw aan jou.

 
Genoveva op Pinterest
In mijn gedachten weet ik hoe Genoveva eruit ziet: lang blond haar, blank, blauwe ogen en ze draagt vooral in het begin van het boek prachtige kleding. Mijn visuele wereld wordt ondersteund door Printerest Ik verzamel daar mooie foto's en beland in een wereld van medieval vrouwen, bossen, middeleeuwse jurken en nog meer van dat stuff. Zelfs van het witte hert heb ik een plaatjes gevonden. Lang leve Pinterest! Ik ben er blij mee.

Niet zo heilig
Ik bewonder Genoveva, omdat ze trouw blijft aan haar man ondanks doodsbedreiging. En toch ... heb ik haar niet zo heilig gemaakt als in de legende. Ik denk dat Genoveva je zal verrassen.

Waaraan moet de hoofdpersoon van een boek voldoen,
 wil jij het boek boeiend vinden
 
ps: en vergeet mijn give away niet

8 opmerkingen:

 1. Ahhh, je maakt me nieuwsgierig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De hoofdpersoon moet een klein beetje op mij lijken. Of ik op hem/haar:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koos in Senta het tegenovergestelde van mijn eigen karakter en vond het heerlijk!

   Verwijderen
 3. De hoofdpersoon moet zo tot de verbeelding spreken dat iedereen die het leest er sijn of haar ideaal van kan maken. Of de meesten zich wel iets in die persoon kunnen verplaatsen omdat ze het herkennen of zouden willen zijn. In ieder geval zo dat als het boek uit is je er nog even zelf iets verder op kunt voortborduren. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi werk Aritha het schrijven en de afbeeldingen er bij zoeken.
  Wat voor muziek luister je bij het schrijven van je boek?
  Ik dacht dat het dan muis stil moest zijn.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt muziek nodig Christiene! Bij het schrijven van mijn vorige boek luisterde ik steeds naar dezelfde CD: Celtic Myst 1.

   Verwijderen
 5. Anoniem10/14/2012

  Hallo,
  Laten we zeggen, iemand die tot de verbeelding spreekt en waarvan je het liefst zoveel wil weten, dat je het boek niet kan opzij leggen, maar het liefst in één keer leest. Een boek moet vooral boeiend blijven en de mensen aanzetten om verder te lezen, nieuwsgierig als ze zijn om het vervolg te kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem10/17/2012

  Hoi Aritha, las met belangstelling je verhaal en weet je , in mijn boekenkast heb ik twee boekjes liggen uit 1965 en raad eens hoe ze heten: Genoveva van Brabant deel 1 en 2 geschreven door P. de Zeeuw J.G.Zn en uitgegeven bij de Banier te utrecht en op de omslag staat een blonde jonge en oude Genoveva. Hoop, dat jouw boek ook zo mooi wordt. groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.