14 okt. 2011

Flore en het raam

Vandaag schreef ik verder aan mijn nieuwe boek. Er komt een glas in lood raam in voor. Wat ik schreef, is erg belangrijk voor de rest van het boek. Ik houd op dit moment bewust nog wat informatie achter om de lezer nieuwsgierig te houden maar verklap genoeg om door te willen lezen, denk ik.

Deze week kreeg ik trouwens een interessante les van mijn dochter. Ze zei: 'Onze meester las een  boek voor maar we zijn gestopt omdat het niks aan was. Het duurde al drie hoofdstukken en er is nog steeds niets spannends gebeurd. (de cover was wel mooi).' Met de stem van mijn dochter in mijn hoofd schreef ik mijn spannende scène dit keer. Volgende keer nog eens overlezen, schrappen en bijschaven ...


* Wat vinden jullie van een boek waarbij de spanningsboog niet duidelijk
    aanwezig is.
* Moet een boek steeds spannend, grappig of vermakelijk zijn?
* Waar wordt een boek saai van?

7 opmerkingen:

 1. Ik denk dat er vooral voor kinderen wel een spanningsfaktor in moet zitten.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er moet een beetje spanning in zitten anders wordt 't inderdaad een beetje eentonig...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maakt een boek saai? Als je niet nieuwsgierig gemaakt wordt. Soms kunnen het maar kleine dingen zijn die je echt wel wilt weten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend hoeft van mij niet hoor, maar de karakters moeten dan wel sterk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tjonge daar ga ik even wat langer over nadenken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een boek met een spanningsfactor vind ik wel belangrijk. Zelf ben ik geneigd saaie stukken, zoals achtergrondinformatie en ellenlange gesprekken snel te lezen, half dus ;-) en door te gaan naar een spannender, meer actiever stuk. Meestal heb ik dan niet het idee dat ik wat heb gemist..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vaart en spanning is voor de meeste lezers dank ik wel belangrijk, anders haken ze af. Voor mij mag er ook best een rustiger stuk inzitten, maar dan moet dat wel met inhoud en diepgang zijn. Anders wordt het saai.
  Jongeren vinden al gauw iets saai, natuurlijk. Neem de Tweeling (T. de Loo) ofzo, dat las m'n dochter voor de lijst, ze heeft zich erdoor geworsteld. Ikzelf vond het prachtig!
  Ik ben wel benieuwd naar je boek Senta's bruidsvlucht.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.