28 dec. 2010

Wat ik doe, de oude Belgen en Gelukkig Nieuwjaar.

....Wat ik aan het doen ben? Lees maar hieronder.

Hoi Aritha,


Het heeft even geduurd, maar ik heb de nieuwe versie van je verhaal grondig bekeken.
Allereerst complimenten voor de manier waarop je aan de slag bent gegaan met de feedback.
Het verhaal is duidelijk beter geworden. Vanaf het begin is er meer spanning (de droom van omma). Dit brengt het verhaal op gang. Je geeft nu veel meer de gedachten van Senta weer, direct vanuit haar. Senta komt daardoor voor de lezer veel meer tot leven!
Het is nu de uitdaging om hiermee verder te gaan.
Eigenlijk gelden nog steeds dezelfde aandachtspunten als de vorige keer.
Loop ieder hoofdstuk dat je herschrijft nog eens na op die aandachtspunten...

Of dat lukt hoor jullie nog wel.
Deze weken schaaf ik Senta nog meer bij. Ik heb ook een erg interessant boek gekocht: De Oude Belgen. Ik haal er veel informatie uit. Leuke weetjes over lange jurken, rokken, broeken en mantels. Naast gordels in leder, wol en linnen vlochten vrouwen in de ijzertijd ook sjaals tot een riem die de heup of taille sierde. Tot mijn verbazing vond ik in dit boek ook iets over begrafenisriten. Vooral de beschrijving van de huizen vond ik er leuk. Overigens heb ik nooit geweten dat onze voorouders hun tanden en tandvlees met urine poetsten. Enne Belgische vrouwen, ook zij die blond waren, kleurden hun wenkbrauwen toen al zwart, maquilleerden hun ogen met oogschaduw en beschikten zowel over rouge als lippenrood.
Maarja...mijn Senta is een Saks. Saksen deden daar vast niet aan. Toch?

Ik wens mijn volgers ( whaaa, dat klinkt gek)  maar ook alle andere meelezers een heel gelukkig Nieuwjaar 2011.

6 opmerkingen:

 1. Ehhh Aritha, kun je die leuke weetjes niet op je blog plaatsen? Ik ben er erg nieuwsgierig naar. Toegegeven ik kan natuurlijk ook gewoon het boek kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat is een positieve brief Aritha... bijna klaar zou ik zeggen! Ik ben zelf met de laatste edits van mijn boek LEVENSADEM bezig, dat in 2011 bij Merweboek uit zal komen... het voelt soms wel als een ei leggen hoor! Ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan met je schrijverij, heb je al een kaft?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Gerreke, ik heb wat dingetjes erop gezet. Ietsje uitgebreid.
  @ Marja: spannend...krijg je het wel op tijd af?
  Wat de kaft betreft...ik wil echt een dikke vinger in de pap hebben. Normaal geeft een auteur alleen goedkeuring ( of afkeuring) maar ik vind dat niet juist.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem12/29/2010

  Lijkt me een interessant boek over de oude Belgen Aritha! Daar heb ik nog niet zo veel over gelezen.
  Vroeger gebruikte men salie voor de mond en tand aandoeningen ;) En wat kleding betreft.. Staat er ook in het boek: hoe langer de punt van de muts en de schoenen, hoe rijker men was? Ook aan de kaartweefsels van de tunieken en kleding en de borduursels op de kleding kon men zien hoe rijk een Saks was...
  Ben heel benieuwd naar je boek! Zou hem graag willen lezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit boek ook, idd de moeite waard vond ik. Ook het "vervolg", de heidenen kan ik aanbevelen. Er moet inmiddels weer een boek uitzijn, titel weet ik niet meer ( ga straks wel eens googlen).
  Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zag je reactie op mijn blog en volgens mij was ik jouw blog een beetje kwijt. Geweldig dat je schrijft! Ik schrijf ook, ander genre weliswaar en ik ben nog lang niet zover, maar leuk om je te volgen.

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.