26 okt. 2010

Niet vermoord, uilen en wolven.

Gelukkig is de hoofdpersoon van mijn nieuwe boek niet vermoord. Genoveva heeft haar beide beulen zover gekregen dat ze haar lieten gaan. Wel moest ze een eed zweren dat ze de wildernis, waar zij haar achterlieten, nooit zou verlaten. Bij deze scène heb ik me gehouden aan het oorspronkelijke verhaal. Nu dit achter de rug is heb ik weer wat meer vrijheid om te schrijven. Genoveva's verblijf in het woud staat maar sumier vermeld, dus kan ik er heel wat bij fantaseren.

Ik heb niet alleen geschreven vanmorgen. Onder andere heb ik me verdiept in uilen. Wat voor soort leefde er, in de vroege middeleeuwen, in de donkere bossen van België en Duitsland? Ook heel wat luister- fragmenten gehoord om de klank goed te beschrijven. En wat een bijgeloof; het geluid dat een uil produceert werd toch echt gekoppeld aan 'ongeluk'. In het oorspronkelijke verhaal is er sprake van katuilen. Die vind ik nergens terug. Heeft iemand er ooit van gehoord? Alle weetjes over uilen zijn welkom.
Genoveva krijgt ook te maken met wolven. Heel erg interessant. Het vergt wat onderzoek, filmpjes kijken en vooral veel lezen hier en daar.

3 opmerkingen:

 1. Het lijkt me gewoon spannend om zo een boek te schrijven zeg, je leert heel veel nieuwe dingen!! Van uilen weet ik weinig, hier in California hebben we er eentje (een barn owl) die graag op het dak zit en 's nachts z'n eentonige roep laat horen. Hij is heel erg groot, immens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lijktme heel boeiend steeds onderzoek doen naar de verschillendedingen die je zo goed moegelijk wil beschrijven in je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij vergt het schrijven van zo'n boek aardig wat onderzoek. Katuil, vreemd dat daar niets over te vinden is zeg!

  Je zou eens kunnen googelen op screech owl, dan vind je aardig wat info!

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.