29 jan. 2010

Morgen studiedag

Morgen is het weer studiedag voor auteurs van christelijke kinderboeken.
Ik had er nog niet zo'n zin in omdat ik mijn huiswerk niet klaar had. Ja, ja...ik ben iemand die alles op het laatste nippertje doe. Uiteindelijk ben ik er toch in geslaagd om een karakterbeschrijving in elkaar te zetten
Je mag mee genieten:

Verzin een karakter: naam, woonplaats, gezinssituatie, talent, grootste angst, mooiste droom, wel of geen ‘nagelbijter’ (of een ander naar karaktertrekje), doucht 1, 2, 3 of 6 keer per week.


                                                           
Naamlabel /bijnaam? Swan is een huwbare vrouw van veertien jaarwendes oud. Geen bijnaam.
Uiterlijk label: Lang donkerblond haar, dat ze los draagt. (Alleen getrouwde vrouwen mogen hun haar vlechten.) Ze is niet erg fors, draagt een lange hemdtuniek met daarover een wollen mantel/cape met muts eraan vast. Om haar middel een gordel. Beenwindsels, geen schoeisel.

Swan ruikt naar worteltjes omdat ze altijd op jonge zevenblad-blaadjes kauwt. ( geeft de geur van worteltjes) Ze verft haar haren met kamille om het nog blonder te maken.
Actielabel: stevige manier van lopen, rechte rug. Kin in de lucht steken: typerend voor Swan. Ze kan goed worstelen en is vechtlustig: ze weet haar vrouwendolk te gebruiken.
Dagelijkse bezigheden: in de tuin werken, kruiden zoeken ( met plezier), weven, wolspinnen, broodbakken, zorgen dat het vuur aanblijft – ook ’s-nachts. Ook heeft ze de zorg voor de kleine dieren: geiten, rode kippetjes, etc.
Spraaklabel: praat zelfbewust, met durf. Stopwoordje: Bij de baard van Wodan. Swan preekt graag verwensingen uit. Kan op zachte fluistertoon de meest fantastische spookverhalen ophangen.

Achtergrondlabel: Swan heeft een broer: Werp. Haar moeder is gestorven na de geboorte van haar kleine zus zonder naam. Swan leeft samen met haar vader en broertje in het langhuis van haar grofar en omma. Ook Linde-moei ( tante) en haar twee nichtjes wonen bij haar onder het dak. (Ze woont in een kleine nederzetting van vijf langhuizen, aan een snelstromende beek.)
Ze is zo goed als uitgehuwelijkt aan Bernlef. Een woeste krijger. Van hem droomt ze en ze hoopt dat zijn woestheid eraf gaat als ze hem eenmaal kinderen heeft geschonken.

Mentaallabel: Koppig! Het koppige trekje vergroot zich uit naarmate haar vader meer van haar vraagt en minder rekening met haar gevoelens houdt. Die koppigheid komt tot uitbarsting wanneer Bernlef gedood wordt en zij, Swan, gedwongen wordt te trouwen met Bernlefs vader. Swan is gehecht aan heidense tradities/gedachten Ze let op voortekenen en verwerkt die al filosoferend. Als iemand onder het eten op zijn tong bijt weet Swan zeker dat die persoon gelogen heeft. Ze zal ook nooit met een mes in de kookpot roeren, haar familie zou er buikpijn van krijgen. Zo weet ze ook heel zeker dat zij Swan met haar spitse kin, slecht is. Een slechte dochter van haar vader. ( spitse kin wijst op slecht karakter)
Swan offert trouw aan de goden. Vooral boomoffers zijn haar favoriet.

 Grootste angst: Dat de weerwolf haar te pakken krijgt. GRRRR....
Belangrijkst bezit: Fluitje van wilgenhout, gekregen van grofar, om haar tegen Boze Invloeden te beschermen.
Dromen: Het liefst droomt ze over verven. Nieuwe soorten verf ontdekken om wol mee te verven. Vlierbessen? Zou je daar mooi rood van krijgen? Of te donker?

1 opmerking:

  1. Knap bedacht hoor; leuk om zoveel fantasie te hebben! Was het een goede bijeenkomst zaterdag?

    Dat van opzien tegen je huiswerk snap ik heel goed. Zelf doe ik een opleiding waarvoor ik als huiswerk heel veel moet schrijven. De stof is boeiend, maar het schrijven vind ik jammer van mijn tijd, omdat je er daarna niets meer mee doet.

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks, ik kom ook op jouw blog kijken vandaag of morgen! Tot dan.